Rust in je hoofd

13 september 2017 The School of Life Amsterdam, Frederiksplein 54, Amsterdam

Aanvang: 19.00
Kosten: € 44,00

Met de zoekterm 'relax' krijg je op amazon.com een enorm aantal producten en diensten om tot rust te komen. Je zou zeggen: we zijn er inmiddels massaal kalm en rustig van geworden. Het tegendeel is waar.

Er komt enorm veel op ons af. Er zijn mogelijkheden en keuzes te over. Je wilt veel meemaken, iets betekenen, alles goed doen en ook nog eens bij voorkeur niemand teleurstellen. Ambities realiseren. Mensen willen van alles van jou. Drukdrukdruk is de norm. Het gaat maar door en het houdt niet op.

Zoeken we rust wel op de goede plek? Hoe kom je tot jezelf (en waarom is dat belangrijk?). Hoe vind je weer rust en houvast? En zitten er ook nog goede kanten aan onrust? In de class Rust in je hoofd staan we stil bij deze vragen en meer. Zoals onderwerpen als verwachtingen en verplichtingen, tevredenheid en ontevredenheid, maakbaarheid van het leven en hoe loslaten toch weer grip oplevert.

Is de zoektocht naar rust in je hoofd echt iets van deze tijd? Of kunnen we veel leren van het gedachtengoed van honderden of zelfs duizenden jaren oud? Verwacht geen kant-en-klare antwoorden en stappenplannen. Je krijgt wel een flinke dosis denk- en gespreksstof mee. Je spreekt andere deelnemers - over herkenbare situaties en over nieuwe ideeën die je helpen rust te vinden. En we houden het praktisch in deze class. Weg van de waan van de dag, maar wel dichtbij de dagelijkse realiteit.

Docent: Jan-Wolter Bijleveld. Hij kan enthousiast worden van grote ideeën, vooral als ze praktisch toepasbaar zijn. Hij ziet er een uitdaging in om een onderwerp toegankelijk te maken. Niet zozeer om kant-en-klare antwoorden te serveren, maar vooral om stil te staan bij vragen die je verder brengen. Hij is bedenker van het platform Lsltn.nl (staat voor loslaten) en schrijver van de boeken Loslaten, Losleven (A.W. Bruna uitgevers) en Losser werken (Hoofdruimte).
 

The School of Life is de plaats waar je even stil kan staan om gericht na te denken over de fundamentele vragen van het leven. In een 'class' maak je kennis met frisse ideeën van grote denkers uit heden en verleden, die praktisch bruikbaar zijn voor je alledaagse vragen over de richting van je leven. Ze dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel en helder na te denken over zaken die er echt toe doen en geven je de ruimte om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen. De classes geven geen directe antwoorden, maar leren je betere vragen te stellen en je keuzeopties scherp te krijgen.

Aanmelden en info

De class 'Rust in je hoofd' is ongeveer eens in de 4 a 5 weken. Op de website van The School of Life vind je meer informatie over komende data en kun je je aanmelden.

Zoek op onderwerp
Zoek op datum

BOEKEN

E-CARD