Ruimte in je hoofd - besloten workshop

02 februari 2017 Young Colfield, Amsterdam

Aanvang: 19.00
Kosten: Gratis

Moet ik de juiste keuzes maken? Moet ik weten ik wil? Moet ik altijd bereikbaar zijn? Moet ik doen zoals het hoort? Moet ik de lat hoog leggen? Moet ik nog meer doen in minder tijd? Eén ding is zeker: we moeten nogal wat.

Of dénken we van alles te moeten? Onbewust hebben we op allerlei manieren een ideaalbeeld van hoe ons leven eruit moet zien. Wat doen wij met dat ideaalbeeld? En wat doet het met ons? Hoe haalbaar en maakbaar is dat ideaalbeeld? We zijn geneigd om te denken: als je iets wilt bereiken, stel je een doel, onderneem je actie, boek je resultaten en streef je ernaar om je doel te halen. Wat als we de mogelijkheid openhouden dat er nóg een manier is om ergens te komen in het leven? Namelijk door niet te doen, maar juist door te laten – hoe vreemd dat ook klinkt.

Schrijver Jan Wolter Bijleveld geeft je graag stof tot nadenken. Over verwachtingen en verplichtingen. Over alles goed willen doen, overal bij willen zijn en niks missen. Over rust en onrust. Over de tijd nemen en de tijd geven. Over grenzen stellen. Over keuzes maken, het voordeel van twijfelen en de schoonheid van imperfectie. Verwacht geen kant-en-klare antwoorden voor rust, balans of succes, maar je wordt ongetwijfeld geprikkeld om met elkaar verder te filosoferen over de hoofdthema’s van deze avond: 1. moeten, 2. willen, 3. kiezen en 4. doen (of laten). Bij elk thema hoort een interactieopdracht.

Over de spreker/workshopleider
Jan Wolter Bijleveld is zelfstandig conceptmaker/tekstschrijver. Hij bedacht Lsltn.nl (staat voor loslaten), schreef meerdere boeken (‘Loslaten’, ‘Loswerken’ en ‘Losleven’; A.W. Bruna uitgevers). In december 2016 verscheen zijn nieuwste boek ‘Losser werken’. Ook is hij als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam.

Lsltn.nl | luchtige diepgang | praktische ideeën | voor ruimte in een vol leven
 

Zoek op onderwerp
Zoek op datum

BOEKEN

E-CARD