Losser werken - besloten workshop

11 september 2017 Rijnstate Ziekenhuis, Arnhem

Aanvang: 12.00
Kosten: Gratis

Losser werken – wat moet je nou écht?
Net terug van vakantie, en direct alweer stress. Zowel in je werksituatie als privé stapelen de verplichtingen zich op, vormen zich to do-lijstjes en lopen de agenda’s weer vol. In tegenstelling tot die heerlijke zomervakantieweken ‘moet’ je nu weer ineens van alles. Maar is dat wel zo? Moet je alles perfect doen? Moet je de juiste keuzes maken? Moet je weten wat je wilt? Moet je altijd bereikbaar zijn? Moet je ‘succes’ hebben? Moet je verwachtingen waarmaken?

Eén ding is zeker: we moeten nogal wat. Of dénken we van alles te moeten? Want de vraag is: van wie moet dat dan? Ongemerkt laten we ons leiden door een ideaalbeeld in ons hoofd van hoe het leven eruit moet zien. Wat doen wij met dat ideaalbeeld? En wat doet het met ons? Hoe haalbaar en maakbaar is dat ideaalbeeld?

We moeten veel, willen veel, hebben veel te kiezen. Dat kan geregeld voor onrust zorgen. Laten we die onrust eens tegen het licht houden. En voordat we alweer haastig naar tips en tricks zoeken om te ontstressen: wat als we de mogelijkheid openhouden dat er nóg een manier is om ergens te komen in het leven? Namelijk niet door iets te doen, maar juist door iets te laten – hoe vreemd dat ook klinkt.

Jan Wolter Bijleveld is bedenker van Lsltn.nl, schrijver van diverse boeken en als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam. Hij geeft je graag stof tot nadenken. Over verwachtingen en verplichtingen. Over alles goed willen doen, overal bij willen zijn en niks missen. Over de tijd nemen en de tijd geven. Over keuzes maken, het voordeel van twijfelen en de schoonheid van imperfectie. Verwacht geen kant-en-klare antwoorden voor rust, balans of succes, maar je wordt zeker aan het denken en het discussiëren gezet.

Maandelijks organiseert Management Development van het Rijnstate Ziekenhuis de Leiderschapslunch. Tijdens deze bijeenkomst stellen zij steeds een ander thema centraal.
 

Zoek op onderwerp
Zoek op datum

BOEKEN

E-CARD